Sisa-Sisa Coretan Elle

Sejenak: Apabila Manusia Memikirkan Mereka Itu Para Malaikat~~~

~ Monday, April 2, 2012


Selamat petang, dan apa khabar semua... setelah sekian lama elle tak update blog sebab terlalu sibuk study, mana tak nya bila dah masuk semester 4, 5 dan 6 komitmen elle kena bagi lagi banyak... so, blogging kira dikecualikan larr... hahahahha~~~
.
.
.
Topik hari ini elle nak bincangkan simple je... ANDA BOLEH BACA DIATAS!!! ^^^^^...
.
.
.

dalam erti kata lain, topik yang cuba elle sampaikan berkaitan dengan orang yang dia merasakan diri dia terlalu sempurna (PERANGAI) dari orang lain... 

.
.
.
kita MANUSIA mesti tak suka jika orang buat pada kita perkara yang memang kita tidak suka kan??? JADI, kenapa harus benda yang kita tidak suka itu kita buat pada orang lain???
.
.
.

"Ali seorang budak yang baik, dan beliau paling tidak suka apabila orang meninggikan suara padanya..."

 Jadi, berdasarkan kisah Ali perlukah Ali menaikkan suara pada orang lain??? TIDAK dan SEMESTINYA TIDAK!!! 
.
.
.


apa yang elle cuba sampaikan tidak salah jika kita mengata orang(walaupun NGUMPAT itu dosa), tapi sedarlah yang kadang kala diri kita ini tak berapa sempurna... bila orang itu buat sesuatu pada kau!!! KAU MARAH, mula nak mengata... tapi bila kau BUAT dekat orang itu ADA KAU MINTA MAAF???
.
.
.
p/s: kepada MANUSIA yang membaca post ini... sedarlah diri anda... KAMI PUN ADA MENGUMPAT ANDA!!!

0 cerita:

Followers

About Me

My photo
Kota Damansara & Segamat, Selangor, Malaysia
Hai, saya Mohamad Alliff Bin Zainurin (rememba double L double F!!!)... sangat-sangat CAMERA-maniac!!! gila n sangat-sangat DISUKAI ramai... hehehehe!!! btw gonna mish all my frenz!!!