Sisa-Sisa Coretan Elle

Edisi 1: Trip Ke Permodalan Nasional Berhad...

~ Tuesday, May 10, 2011

Photobucket

hello semua... Salam Sejahtera ke atas kamu... hari ini elle nak post mengenai lawatan elle ke KL even elle memang menetap area KL... ahhahahahah~~~ OK... ini merupakan lawatan kelas yang diusahakan oleh budak-budak kelas elle dibawah Subjek FIN 329!!! yuhoooo...
.
.
.
cerita ini ada 3 edisi... dan ini edisi PERTAMA~~~ yeay...
.
.
.

FIN 329 merupakan subjek mengenai:-
-how to calculate the value of bond
-value of prefferd share
-common share
-detail about type of INVESTMENT...


BUT ONLY BASIC larrr... kalau detail elle belajar masa semester 05 dan 06... huhuhuhu~~~ FIN akronim kepada Financial dan FIN 329 merupakan subjek [Investment Management]...
.
.
.
lawatan elle pada kali ini ke Permodalan Nasional Berhad... lawatan ini diadakan bagi mengenal jenis-jenis Unit Trust(Unit Amanah) yang ada sebagai contoh ASB, ASN, ASW dan yang terbaru AS1Malaysia...
.
.
.
lawatan kali ini diadakan pada hari jumaat sebab hari lain lecturer ada kelas, jadi mereka malas nak buat kelas ganti!!! terpaksalah pergi hari jumaat... bertolak pagi-pagi... then sampai sana pagi juga...
.
.
.
OK... tak banyak yang elle boleh cerita!!! TAPI, korang mesti ramai yang tak tahu bahawasanya Permodalan Nasional Berhad(PNB) merupakan SYARIKAT SWASTA??? hahahahha~~~ dah tahu OK larr kan... yang tak tahu~~~ elle pergi lawatan tu pun baru tahu!!!
.
.
.
BAGUS JUGAK larr lawatan tu...
.
.
.
ini ada gambar... banyak SANGAT, jadi elle pilih yang mana OK ja larr!!!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

p/s: penat nak buat Kertas Kerja ini...

ALLIFF@lama tak update... rindu BLOG ku ini~~~

0 cerita:

Followers

About Me

My photo
Kota Damansara & Segamat, Selangor, Malaysia
Hai, saya Mohamad Alliff Bin Zainurin (rememba double L double F!!!)... sangat-sangat CAMERA-maniac!!! gila n sangat-sangat DISUKAI ramai... hehehehe!!! btw gonna mish all my frenz!!!