Sisa-Sisa Coretan Elle

Teater: Tanah Lindungan Tuhan... MENARIK!!!

~ Sunday, July 11, 2010
Photobucket

Photobucket
PEACE NO WAR!!!

salam 1blog kepada semua pembaca blog elle... maaf agak lama elle tidak mengupdatekan blog!!! bukan apa, cuma minggu pertama elle di UiTM Segamat dah ada event perlu diaturkan!!!

.
.
.
"kali ini elle nak ceritakan serba-serbi mengenai teater yang sudah pun selesai berlansung di UiTM Segamat bersamaan 10 Julai 2010... elle antara orang yang diberi tugasan bagi menjayakan event ini!!! terlebih dahulu elle nak ucapkan TAHNIAH dan TERIMA KASIH kepada Exco-Exco Persatuan Bahasa Mandarin, Ad-Hoc, Kump. Koir, Penasihat, Gerbang Unik Ent., UPENA JOHOR, Dewan Bahasa dan Pustaka serta Bahagian Hal Ehwal Pelajar UiTM Segamat..."

.
.
.
Teater Tanah Lindungan Tuhan ini menceritakan mengenai Hana yang terlalu agungkan dunia barat seperti yang berlaku sekarang dan akhirnya beliau menyesal... manakala kekasih beliau Wan Abu Bakar a.k.a Burn(sindiran kerana kulit beliau hitam) merupakan anak jati melayu yang sentiasa memartabatkan dunia melayu tidak kira dimana sahaja...
.
.
.
Teater Tanah Lindungan Tuhan istimewanya kerana ia buat julung kalinya ditayangkan di UiTM Segamat dan tiada siapa pun pernah menontonnya sebelum ini!!! bagi elle lagunya menarik dan ringkas tapi menyampaikan mesej yang mendalam!!! lupa pula, ini merupakan karya Puan Rahimah Muda dan Arahan Encik Zambri Pangat... mereka merupakan pengiat teater dan anak jati Johor...
.
.
. maknanya ini merupakan tayangan perdana larr... heheheheh!!!
.
.
.
Gambar Yang Sempat Di Ambil


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
.
.
.
p/s: elle sangat rasa berbaloi dengan Teater nie... dan ini pertama kali elle tengok teater!!!

ALLIFF@penat... + sakit hati!!!

6 cerita:

Fakharuddin said...

menarik sangat teater nie.
klu bleh nak tiap2 bulan ade teater mcm ni dianjurkan..
thanks menjemput aku jadi ad-hoc..

Asyraf Abdul Rahim said...

aisey. rindu nak tgk event uitm ni.

oh good job elle. :)

ALLIFF ZAINURIN said...

acap: huhuhuhu!!! thanx acap... btw mmg penat gila... huh!!!

din: aiii, nak tiap2 bulan yerr??? event JI yg minggu lepas pown naik gila!!! KO NAK AQ JADI ALBERT EINSTEIN??? hahahahaha...

SyahNas80 @ Nana said...

dik elle- wah..bestnyer.. akak memang minat nak tgk teater.. tapi husband akak tak suka sangat ar... kan best kalau dapat tgk kan? nak gak satu hari nanti nak tgk teater.. hehe

SyahNas80 @ Nana said...

lamanya tak update dik... huhu

Anonymous said...

Nice brief and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Gratefulness you as your information.

Followers

About Me

My photo
Kota Damansara & Segamat, Selangor, Malaysia
Hai, saya Mohamad Alliff Bin Zainurin (rememba double L double F!!!)... sangat-sangat CAMERA-maniac!!! gila n sangat-sangat DISUKAI ramai... hehehehe!!! btw gonna mish all my frenz!!!