Sisa-Sisa Coretan Elle

Teater: Tanah Lindungan Tuhan... MENARIK!!!

Photobucket

Photobucket
PEACE NO WAR!!!

salam 1blog kepada semua pembaca blog elle... maaf agak lama elle tidak mengupdatekan blog!!! bukan apa, cuma minggu pertama elle di UiTM Segamat dah ada event perlu diaturkan!!!

.
.
.
"kali ini elle nak ceritakan serba-serbi mengenai teater yang sudah pun selesai berlansung di UiTM Segamat bersamaan 10 Julai 2010... elle antara orang yang diberi tugasan bagi menjayakan event ini!!! terlebih dahulu elle nak ucapkan TAHNIAH dan TERIMA KASIH kepada Exco-Exco Persatuan Bahasa Mandarin, Ad-Hoc, Kump. Koir, Penasihat, Gerbang Unik Ent., UPENA JOHOR, Dewan Bahasa dan Pustaka serta Bahagian Hal Ehwal Pelajar UiTM Segamat..."

.
.
.
Teater Tanah Lindungan Tuhan ini menceritakan mengenai Hana yang terlalu agungkan dunia barat seperti yang berlaku sekarang dan akhirnya beliau menyesal... manakala kekasih beliau Wan Abu Bakar a.k.a Burn(sindiran kerana kulit beliau hitam) merupakan anak jati melayu yang sentiasa memartabatkan dunia melayu tidak kira dimana sahaja...
.
.
.
Teater Tanah Lindungan Tuhan istimewanya kerana ia buat julung kalinya ditayangkan di UiTM Segamat dan tiada siapa pun pernah menontonnya sebelum ini!!! bagi elle lagunya menarik dan ringkas tapi menyampaikan mesej yang mendalam!!! lupa pula, ini merupakan karya Puan Rahimah Muda dan Arahan Encik Zambri Pangat... mereka merupakan pengiat teater dan anak jati Johor...
.
.
. maknanya ini merupakan tayangan perdana larr... heheheheh!!!
.
.
.
Gambar Yang Sempat Di Ambil


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
.
.
.
p/s: elle sangat rasa berbaloi dengan Teater nie... dan ini pertama kali elle tengok teater!!!

ALLIFF@penat... + sakit hati!!!

~ Sunday, July 11, 2010 6 cerita

Maafkan Elle!!! Berikan Elle Masa...

Photobucket

selamat malam kepada pembaca blog elle!!! aduhai... rindunya dunia blog ini!!! bukan apa, since elle masuk UiTM Segamat agak kurang dapat online kerana bilik elle tak dapat WiFi... jadi, terpaksalah elle merayau ke wing(floor) orang lain untuk online...

.
.
.
"kenapa elle minta maaf!!! kerana sudah lama tak update blog dan maaf jika elle tidak berbalas kunjungan!!! insya'allah jika diizinkan, hujung minggu ini elle akan terjah blog-blog kawan2 elle!!! terutama En.Jericho.... heheheheh!!!"

.
.
.
dan jangan lupa saksikan update terbaru elle berkaitan Teater yang bakal diadakan di UiTM Segamat arahan Rahimah Muda bertajuk Tanah Lindungan Tuhan...
.
.
.
Photobucket

kepada Encik Anonymus!!! maaf... elle bukan tidak mahu memberikan pandangan cuma tiada isu yang berat rasanya yang ingin elle kupas!!! insya'allah selepas selesai teater elle akan kupas beberapa isu!!!

.
.
.
p/s: rindu traffic yang menjulang macam saham Dow Jones yang sedang naik...

ALLIFF@sibuk nak gantung flyers!!!

~ Monday, July 5, 2010 0 cerita

Tips: Font Bermacam Jenis Gaya...

Photobucket

anda yang membaca blog elle pasti pernah membuat editing atau presentation... jadi, semalam elle terjumpa satu laman web yang menarik menawarkan aplikasi tulisan yang berbagai jenis...

.
.
.
"elle lihat ada beratus jenis tulisan!!! jadi kalau anda bermiant boleh ke laman web ini... Cool Text(klik untuk tatapan)..."

.
.
.
Photobucket

Photobucket
Antara tulisan yang menarik!!!
.
.
.
Cara-Cara Install Font Di Laptop/PC Anda..

1. mula-mula anda DOWNLOAD tulisan yang anda minat...
*terdapat dua jenis file iaitu yang dalam format .Zip ataupun .ttf...

2. bagi .Zip anda perlu extract file ke folder baru ataupun lebih senang jika terus ke folder Font
*EXTRACT file .ttf!!!
*Control Panel > Appearance and Personalization > Fonts > Paste/Save extract file disitu...

3. bagi format .ttf, anda tidak perlu extract kerana font sudah di extract... jadi, terus paste!!!
.
.
.
Selamat Mengguna Tulisan Baru...
.
.
.
p/s: jika terdapat masalh!!! sila tinggalkan comment

ALLIFF@besok nak balik Segamat!!!

~ Friday, July 2, 2010 0 cerita

Followers

About Me

My photo
Kota Damansara & Segamat, Selangor, Malaysia
Hai, saya Mohamad Alliff Bin Zainurin (rememba double L double F!!!)... sangat-sangat CAMERA-maniac!!! gila n sangat-sangat DISUKAI ramai... hehehehe!!! btw gonna mish all my frenz!!!