Sisa-Sisa Coretan Elle

Tips: Ada Movie Dalam Laptop??? Tapi Tak Ada Subs??? Nak Pasang Tak???

~ Wednesday, June 9, 2010
Photobucket

hahahahha!!! rasa-rasanya ini antara tajuk panjang yang elle postkan... wah, hari ini boleh kata dah dapat status blogger tegar(tak sedap sangat), so tukar blogger-maniac... walaupun hujan, pening, dan kurang sihat tetap berjuang meng"POST" blog... main2 je larr!!! tapi memang kurang sihat...
.
.
.
"so, elle hari ini nak kongsi ilmu mengenai subtitle movie!!! korang, ada movie tak dalam laptop??? tapi kadang2 cerita tu cakap laju sangat!!! LECEH an... so, meh elle ajar macam mana nak pasang!!!"

.
.
.
Cara-cara memasang subtitles...

*mula2 korang search subtitles... paling senang guna Google taip e.g "Tranformers 2: Revenge Of The Fallen english subtitles..."

*malay subtitles susah sikit sebab orang melayu malas nak translate!!! lagi pun semua dah expert english kan???

*then, korang akan dapat banyak result!!! datang dari banyak laman web... antara yang famous!!!
-moviesubtitles.org
-opensubtitles and etc...

*bila dah download selalu file WinRar or dalam folder biasa!!! format dia .srt!!!

*then, movie korang 2 letak kat dalam folder dan namakan jew larr apa2 pun!!! (kalau dah memang dalam folder SKIP...)


Photobucket

*file subtitles format .srt 2 e.g nama dia fyghka.srt korang copy nama movie 2 then paste kan di subtitles 2...


*so, jadilah subtitles!!! refresh folder... then siap untuk dimakan popcorn bersama movie anda!!!

.
.
.
JIKA ADA MASALAH... TINGGALKAN COMMENT!!!

p/s: elle selalu pasang subs!!! sebab leceh...

ALLIFF@kurang sihat...

0 cerita:

Followers

About Me

My photo
Kota Damansara & Segamat, Selangor, Malaysia
Hai, saya Mohamad Alliff Bin Zainurin (rememba double L double F!!!)... sangat-sangat CAMERA-maniac!!! gila n sangat-sangat DISUKAI ramai... hehehehe!!! btw gonna mish all my frenz!!!