Sisa-Sisa Coretan Elle

Persoalan: Bila Kaya Sanggupkah Kita Menderma???

~ Tuesday, June 8, 2010
Photobucket

hahahahaha... tajuk kali ini agak common dan bukan sahaja berlaku di Malaysia malah elle yakin berlaku seantero dunia!!! jika dilihat, dewasa ini, ramai orang menderma dan elle yakin sebalik derma itu ada niatnya... macam satu pelaburan juga larr kebajikan ini!!!

.
.
.
tapi cerita kali ini bukanlah mengenai kedekut atau bakhil cuma elle nak bertanyakan kepada pembaca mungkin diri elle sendiri!!! SANGGUPKAH???
.
.
.

macam mana kita kaya??? mestilah income(salary) atau pelaburan yang korang buat!!! elle kadang2 tergelak apabila membaca banyak artikel yang memberi ulasan mengenai Malaysia akan muflis(namun tidak...) dan dihujung ulasan meraka ada mengatakan menurunkan gaji menteri-menteri di Malaysia merupakan jalan terbaik!!! KELAKARKAN...

.
.
.
Photobucket

elle sendiri tidak mahu gaji dipotong... kalau anda ditempat mereka sanggupkah anda??? berkata mudah dari melaksana... tapi jika difikirkan mengikut akal yang bukan waras tetapi bertimbang rasa... YA, elle sanggup potong!!!

.
.
.
p/s: elle cuba yang terbaik untuk mendapat kerja yang baik selepas tamat belajar!!!

ALLIFF@blogwalking...

2 cerita:

cik panadol said...

tak suke tgk org yang menderma sekadar untuk menunjuk2....mcm tak ikhlas jek....

ALLIFF26@ eLLe_G'o'wJezz said...

betol3... 2 mat saleh klu boleh satu dunia nak bagi tau charity apa!!!

Followers

About Me

My photo
Kota Damansara & Segamat, Selangor, Malaysia
Hai, saya Mohamad Alliff Bin Zainurin (rememba double L double F!!!)... sangat-sangat CAMERA-maniac!!! gila n sangat-sangat DISUKAI ramai... hehehehe!!! btw gonna mish all my frenz!!!