Sisa-Sisa Coretan Elle

Pandangan: Blog Macam Mana Yang Dapat Tarik Perhatian Untuk Dibaca

~ Friday, June 11, 2010
Photobucket

haaaaaa, mesti ada yang tertanya HEBAT sangat ke elle ini nak bagi pandangan... bukan apa, elle dengan bangganya boleh katakan yang elle ni blogwalking-maniac!!! best sangat jalan2 ke blog orang tengok apa yang baru, yang best dan SERONOK untuk dibaca!!!

.
.
.
"elle buat review ini bukanlah kerana elle pakar tapi dari apa yang elle lihat!!!"

.
.
.
Blog Macam Mana Dapat Tarik Perhatian Orang???

*firstly kepada gengblogger!!! korang selalu tengok banyak entri di"PING" sana sini??? haaaaa, orang kata content penting tapi macam mana orang nak tahu content itu seronok atau tidak!!! MESTILAH DARI TAJUK...

*cuba korang blogwalking then TERJUMPA polis entry bertajuk VIDEO SKANDAL S** ARTIS TERKENAL TANAH AIR... confirm traffic tuan punya tanah naik dalam masa sesaat!!! kalau elle sendiri pun nak tahu!!! (ingat: jangan tulis macam tu tapi content lain!!! itu kita panggil PENIPU...)

*haaaa ni, elle memang suka... kalau polis entry korang Berkaler2!!! dula zaman muda2 blog ini versi hitam putih!!! tapi lepas baca kat somewhere elle follow tips dier and wallah... cantik sikit... (kepada sesiapa yang polis entrynya Hitam Putih bukan teruk tapi pandangan sahaja...)


Photobucket


*elle rasa banyak2 ini yang PENTING!!! make sure polis entry yang korang post tu ada GAP(perenggan...) sebabnye!!! pening nak baca... RAPAT2 sangat!!!


*jangan guna terlalu banyak SHORT-FORM yg direka sendiri atau tak famous!!! macam LOL, ASL, OMK, OMG, AAK... semua tu kalau tempat elle famous larrr!!! kalau orang yang tak reti nak tafsir macam elle ni??? arghhh sudah!!!

*jangan diakhir polis entry korang tulis "SUKA HATI AQ NAK TULIS APA!!! BLOG AQ..." bila kita polis entrykan post kita bermakna kita nak orang baca!!! kalau tak nak kena CARAS, jangan post!!!

*favourite(berapa banyak larr favourite elle)!!! elle lagi suka blog yang ada gambar... sambil berkhalwat dengan laptop membaca blog orang... bila ada gambar boleh berimaginasi!!! hehehehe...
.
.
.
itu sajalah post elle kali ini!!! kepada sesiapa yang bersetuju/tak bersetuju & suka/benci!!! harap maaf... saja je nak buat entry macam ini!!!
.
.
.
p/s: semoga sukses selalu!!!

ALLIFF@nak night walk jap... kemudian TIDUR!!!

10 cerita:

sI tEDI said...

hormati pandangan kamu.

Kalau entry ini kira tipu tak?

http://myqza.blogspot.com/2010/06/18sx-aksi-pasangan-bersekedudukan-hanya.html

ALLIFF26@ eLLe_G'o'wJezz said...

@sI tEDI!!! bagi elle larr... kalau jenis nie tak tipu... sebab wani cerita!!! elle maksudkan ada org dier tulis macam 2!!! kemudian bila elle pergi...
.
.
.
saja je larr!!! tak ada idea... huhuhuh!!! geram x??? tapi ada org buat macam 2 nak kenakan org yg gatai... hahahah!!! yg 2 elle suka...

Majalah9 said...

tak tau siapa yang tulis pasal post berwarna warni menarik, but i bet 98% reader hate it. post yang tulisan bewarna warni make it look childish.

ALLIFF26@ eLLe_G'o'wJezz said...

@Majalah9... owh yeke??? ada blog 2!!! n elle suka... actually kalau baca sesetengah blog... dier dah larr macam karangan then sambung jew!!! so kaler2 membantu split kan dier!!!
.
.
.
ala, macam u gak wat notes kaler2!!! hehehehe...

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

hua3..cam best je tips2 nih...

ALLIFF26@ eLLe_G'o'wJezz said...

@Ahmad Tajuddin Abdullah... hahahahha!!! boleh larr... bukan larr sume 2 dtg dr expert ada yg elle tambah2... tapi bab kaler tulisan memang leceh kalau time malas nak update blog...

kaizen shinobi said...

jap2... pening jap.... ngehahhaa...

1st sekali tulisan kaler2...
2nd sekali ayat xleh blah... tetibe kuar polis sentry... har har har...

okeh2 aq baca 3 kali baru faham... ahaks~

ALLIFF26@ eLLe_G'o'wJezz said...

@kaizen shinobi.... hahahahha!!! polis entry actually refer 2 entry... saje pagi2 yg bosan ni... hehehehehe!!!

aiza said...

frankly speak, aku nye blog camne elle?

hihihihi....
elle...ajau laa aku nk buat blog mcm ko nye belog...ade read more2 tuh..lg pon belog aku, nape xde butang komen ek? pening aa....

aiza said...

elle...aiza first nak betolkan templete laa...kenapa xde link tok klik komen.
then, aiza xreti laa mcmne nk buat read more tuh.
pastu aiza xreti mcmne nk buat layout plain. boring la copy paste layout.

mekasih elle tolong! giler ske gi belog ni...sedap mate nk membaca! selalu jadi stalker je...hehehehe....

Followers

About Me

My photo
Kota Damansara & Segamat, Selangor, Malaysia
Hai, saya Mohamad Alliff Bin Zainurin (rememba double L double F!!!)... sangat-sangat CAMERA-maniac!!! gila n sangat-sangat DISUKAI ramai... hehehehe!!! btw gonna mish all my frenz!!!