Sisa-Sisa Coretan Elle

Aksara Pencorak Hidupku...

~ Friday, June 18, 2010
Photobucket

polis entry kali ini merupakan entry contest di bawah tajaan dan anjuran
Encik Qamarguyz.
.
.
.

Photobucket
Judul Buku: La Tahzan.
Penulis: Dr.'Aidh Bin Abdullah Al-Qarni.
Penerbit: Jasmin Enterprise.
Bilangan Muka Surat: 592.
Harga: RM30.00.
.
.
.

"La Tahzan bermaksud Don't Be Sad atau Jangan Bersedih membawa pembaca merasai kemanisan Islam dan Iman itu sendiri. Buku ini ditulis oleh Dr.'Aidh dan dialaih ke bahasa melayu oleh Mohd. Sofwan Amrullah serta memegang #1 International BEST SELLER sudah menarik perhatian pembaca untuk membaca isi kandungan yang dibawa oleh beliau."

.
.
.
Buku ini ditulis kepada orang yang merasa hidup yang sempit, resah dan sedih serta mereka yang merasakan musibah yang melanda mereka terlalu berat!
.
.
.
Buku ini telah mencorak hidup elle sebagai pembaca waima dari segi rohani dan jasmani. Antara mutiara kata yang diungkap oleh beliau dalam La Tahzan yang memberi impak yang mendalam, membawa erti kita manusia hanya hidup 3 hari... semalam, hari ini dan esok!!! semalam sudah berlalu dan tidak akan kembali, hari ini merupakan hari yang perlu kita hadapi, dan esok belum pasti!
.
.
.
kata-kata ini cukup kuat, membuatkan elle merasakan masalah yang terbuku dihati perlu dilepaskan kerana pandangan beliau begitu tajam sehinggakan memberi impak yang bererti! tambahan pula, beliau mendorong pembaca untuk menjadi seorang muslim yang hidup dengan sejahtera dan elle yakin dengan isi kandungan yang dibawa oleh beliau pasti dapat membantu jika kita memahami isinya.
.
.
.
Kesedihan yang dialami elle selama ini mula terubat semenjak membaca La Tahzan yang secara zahirnya. Matlamat penulisannya berjaya membantu elle menjadi lebih optimis dalam membantu menangani kesedihan, kegoncangan dan keresahan kehidupan, hilang kepercayaan, pesimisme dan rasa rendah diri dan menjadikan La Tahzan Aksara Pencorak Hidupku...
.
.
.
p/s: elle harap pembaca yang mempunyai masalah macam elle disarankan membaca buku ini yang dapat membantu!!!

ALLIFF@contest...

3 cerita:

Dee said...

i luv books..buku motivasi pun best dibaca..

Fakharuddin said...

buku yang banyak beri motivasi dlm diriku...btul.. tak tipu..
nak beli buku tu, tapi nk cr payah ar..
so, slalu pinjam kat elle..
hihi

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
syukran atas penyertaan..
sy da baca & semak =)
La' Tahzan, sebuah buku yG cukup memberi makna kepada diri ini..tidak dinafikan.. m0ga berjaya!

Followers

About Me

My photo
Kota Damansara & Segamat, Selangor, Malaysia
Hai, saya Mohamad Alliff Bin Zainurin (rememba double L double F!!!)... sangat-sangat CAMERA-maniac!!! gila n sangat-sangat DISUKAI ramai... hehehehe!!! btw gonna mish all my frenz!!!