Sisa-Sisa Coretan Elle

Omong Kosong...

Story Pictures, Images and Photos

ini merupakan rakaman perbualan rahsia!!! hhhahahaha... tak ada larr... cuma perbualan yang tak ada isi tapi inilah perbualan yang setiap hari kita orang perkatakan!!! BILA DIFIKIR BALIK mcm bazir air liur jew...

.
.
.
S untuk Situasi dan P untuk Perbualan M untuk Mengapa!!!

.
.
.
S: Ketika Kelas QMT 216(statistik)...

P: Alliff masuk kelas dan mendapat tahu yang kuiz akan diadakan lalu berkata "Nak duduk sebelah Intan!!! Setiap kali ada kuiz aku mesti nak duduk sebelah dia..."

M: Kerana Alliff tak berapa minat nak buat kuiz lantas bercadang duduk sebelah Intan dan menyalin jawapannya!!!
.
.
.
S: Sebelum, Semasa dan Selepas Kelas BEL 260(hari Selasa)...

P: "Eh, Puan belum masuk kelas!!! jom pegi blok I beli makanan" kata mereka(ikut masa kadang orang lain ajak tapi ayat MESTI sama...)!!! "Tak nak lah, ko pegi jelah!!! diorang baru pergi..." jawab Intan kepada Alliff... Apabila Puan sampai kelas berjalan seperti biasa dan ayat biasa kita akan dengar dari Puan before the class start "Ok. Let's recite Al-Fatihah!!!"... Hari Selasa merupakan hari paling active kerana pada pukul 5pm akan ada pasar jadi kelas habis pukul 6!!! "Why U All so hyperactive today???" kata Puan kepada budak c2!!! selang beberapa minit kemudian Azan berkumandang dan kelas terus sunyi macam ada tsunami melanda Pasar Siti Khadijah dari kecoh2 terus senyap!!! Dalam pukul 5.30pm Alliff pun berkata "Yeah, class dah habis!!!" "Hey, I did'nt say that" kata Puan... lalu kami serentak menjawab "Alar, We want to go to Pasar"... and all in sudden we talked about pasar for 10min I guess... aahhahaha!!! akhirnya, disebabkan tekanan, bising dan masa yang berlalu Puan melepaskan KAMI...

M: Hari Selasa ada Pasar, jadi kebanyakan kedai makan tak buka pada waktu malam dan pasar hanya sampai pukul 7pm!!! so, TAKUT makanan habis... and THERE's alot of choice...
.
.
.
S: Ketika Makan Di Ila's Cafe(Selepas Habis Kelas)...

P: Sedang makan Aini berkata "Ishhh kadang2 aku geram dengan Pokok(refer to Human Being due to protect the identity) tu" "Kenapa???" kata mereka... "Yelar............."

M: Pokok(refer to Human Being due to protect the identity) sangat2lah annoying... And why the story just ended like that??? Becuase start dari ayat Yelar then all HOT-HOT story yang menjadi rahsia kami...
.
.
.
p/s: cerita ini tak ada kaitan dengan yang dah meninggal!!! yang HIDUP ada coz semua belum ditabal dengan status arwah...

ALLIFF@boring...

~ Tuesday, May 25, 2010 0 cerita

Introducing CO-Blog!!!

Photobucket

hah... today me want to introduce my new blog!!! actually not 100% my blog but occasionally WE(atiqah, intan marsha and me) create this blog to sell STUFF via online...
.
.
.
this blog still under constuction due to NO PICTUREs(at atiqah she forgot to paste to my notebook!!!)...
.
.
.
WE name this blog "BELOG BELI BELAH" or shopping blog... kinda funny name!!! I can tell that OUR blog different than others because WE sell Men stuff, Women stuff and etc... so, if u interested you can visit this blog by next Wednesday... THANK YOU!!! really appriciate your sincerity to FOLLOW or visit "BELOG BELI BELAH"...
.
.
.
p/s: take for a while to understand the concept!!!

ALLIFF@cooking...

~ Monday, May 24, 2010 0 cerita

Who Is Mr.Ted Lapidus?

Photobucket

Edmund "Ted" Lapidus also known as Ted lapidus was a French fashion designer. He is one one of the first fashion designers to distribute couture designs to mass-market production houses.
.
.
.
He was born in Paris and the son of a Russian immigrant tailor.
.
.
.
"Lapidus was considered the creator and pioneer of the unisex fashion look and is credited with introducing a military and safari look into haute couture. He is credited as the first designer to put Military style Shoulder straps on both male and female clothing, and with making blue jeans part of the mainstream of fashion design."

.
.
.
Lapidus started his own fashion label in 1951, and gained prominence in the 1960s when French celebrities such as Brigitte Bardot and Alain Delon starting wearing his creations. He was admitted to the Chambre syndicale de la haute couture parisienne in 1963.


Photobucket


In the late 1970s the Lapidus label started to produce fashion accessories as the haute couture market declined. In 1989 Ted Lapidus's son Oliver Lapidus, took over the Lapidus label, in 2000 the Lapidus label ceased producing haute couture and is now primarily known for its fashion accessories of watches and fragrances.
.
.
.
At the age of 79, Ted Lapidus died on Monday due to suffering from Leukaemia for several years.
.
.
.
Ted Lapidus brand today well-known all around the world, but not all people really know who Ted Lapidus really is and his contribute in Fashion World.
.
.
.
Photobucket
Ted Lapidus Altamir

*Altamir by Ted Lapidus is a oriental woody fragrance for men. Altamir is a new fragrance and it was introduced in 2007. Top notes are pineapple leaf, neroli and bergamot; middle notes are cyclamen, orange blossom and jasmine; base notes are tonka bean, amber, patchouli, musk, vetiver and teak wood.

.
.
.
p/s: one of the Ted Lapidus fragrances that I really falling in love... "Ted Lapidus Altamir".

ALLIFF@dawn

~ Sunday, May 23, 2010 0 cerita

The True Doraemon Story...

Photobucket

Doraemon is a Japanese manga series created by Fujiko F. Fujio (the pen name of Hiroshi Fujimoto) and Fujiko A. Fujio (the pen name of Motō Abiko) which later became an anime series and Asian franchise. The series is about a robotic cat named Doraemon, who travels back in time from the 22nd century to aid a schoolboy, Nobita Nobi or in Japan Nobi Nobita.
.
.
.
The series first appeared in December 1969, when it was published simultaneously in six different magazines. In total, 1,344 stories were created in the original series, which are published by Shogakukan under the Tentōmushi manga brand, extending to forty-five volumes. The volumes are collected in the Takaoka Central Library in Toyama, Japan, where both Fujiko Fujio were born.

Viz Media bought the license to the Doraemon manga in the 1990s for an English-language release, but ultimately decided not to publish it due to the possible controversy surrounding its content. However, Doraemon: Nobita's Dinosaur 2006 (The 26th film in the franchise) got a private screening in Washington D.C. in November 2008.
.
.
.
A majority of Doraemon episodes are comedies with moral lessons regarding values such as integrity, perseverance, courage, family and respect for elders. Several noteworthy environmental issues are often visited, including homeless animals, global warming, endangered species, deforestation, and pollution.

Topics such as dinosaurs, the flat Earth theory, wormhole traveling, Gulliver's Travels, and the history of Japan are often covered.
.
.
.
Where Doraemon "name" came from?

The name "Doraemon" translates roughly to "stray". Unusually, the name "Doraemon" is written in a mixture of two Japanese scripts: katakana and hiragana. "Dora" is from "dora kuma" (stray cat), and is a corruption of nora (stray). "Emon" is a component of male given names, such as Goemon, though no longer as popular in the past. "Dora" is not from dora meaning gong, but due to the homophony, the series puns on this, with Doraemon loving dorayaki.
.
.
.
Fact(s) about Doraemon that you need to know.

Doraemon is a cat-like robot from the 22nd century of the future. His favorite food is dorayaki, a sweet bean paste filled bun, and his birthday is 2112-9-3(September 3, 2112) at the Matsushiba Robot Factory, he is also know by the name "Ding-dong".

"The Doraemons" story arc (and the 2112: The Birth of Doraemon short film), it is revealed that Doraemon's original paint color was yellow. After getting his ears gnawed off by a robot mouse, he slipped into depression on top of a tower, where he drank a potion labeled "sadness". As he wept, the yellow color washed off and his voice changed due to the potion. The real Doraeomon voice actually quite rough.

Doraemon weighs 129.3 kg (285 lbs) and measures at 129.3 cm (4'3") tall. He is able to run at 129.3 km/h (80.3 mph) when scared and jump 129.3 cm (4.242 ft) when threatened. His maximum power is 129.3 bhp. His wrist, head, and chest circumference are all 129.3 cm. His feet is 129.3 mm in diameter.
.
.
.
Why Doraemon was sent back to the 20th century?

Doraemon was sent back to the 20th century because Nobita's grandson can't bear to see his grandfather suffer. So he sent Doraemon to help out with Nobita's troubles.
.
.
.
Some tools that Doraemon and Nobita frequently used:


Photobucket

*Takekoputa: Small Propellers.
- When people put them on their heads, they can fly freely. It seems that the structure of the propeller is very simple, but is not well known. Using a propeller, you can fly 600 kikometers at 80 kilometers per hour, like flying from Tokyo to Osaka in seven and a half hours.

Photobucket

*Taimu-mashin: The Time Machine.
- Doraemon and his friends can use the door to go into the future or the past. They can even decide when and where they will go. However, they don't always end up where they planned. The entrance and exit to the time machine is in Nobita's desk.

Photobucket

*Dokodemo-doa: Everywhere Door.
- If they open this door and say the name of the place they wish to go, they will go there as they pass through it. But the door looks like an old weak wooden door , once it was even thrown out with the trash. But it is so convenient, I am sure modern businessmen/women would love to have

*Taimu-furoshiki: Time Wrapping Cloth.
- It looks like an ordinary wrapping cloth, but has great power. It has two sides, but its effect depends on which side you touch things with. On one side any item you touch the cloth to will become newer, and the other side will make an object older. If you put the wrapping cloth on persons, they will become younger or older only in their appearance.


*Moshimo-bokkus: The "If" Box.
- It just looks like a telephone box (booth). If they say "***** world, please" to the receiver and exit the box, the world changes to what they said. The world ends when they say "Please go back" to the box. So they can't go back when the box is broken.
.
.
.
p/s: Doraemon A-Cat like robot from 22nd century!!! not A Wolf.

ALLIFF@watching movie(s)...

~ Friday, May 21, 2010 2 cerita

The Great Dawn Raid Sept [1981] ENG vr.

Photobucket

the FULL VERSION about the great dawn raid!!!
.
.
.
"The toughest thing you have to do when you decide to raid is to pick the right stockbroker. We chose Rowe & Pitman. They had to have at least 30 or 40 of their staff at the time we were going to market, call all the prospective sellers of Guthrie shares to secure their acceptance."

The worry at the time was that if the news leaked, Guthrie's share price would have gone up. It had been decided that the offer price would be £2. "So, our challenge was not to tell these people anything."

.
.
.
It took Khalid and his team four months to get everything in place.
On Sept 7 1981, 4pm Malaysian time or 9am London time, the raid began.
Under London's rules, a raider was given 30 minutes to acquire 5% of its target's shares and then make the relevant announcement. The faster the 5% is secured, the better.
.
.
.
"While we were acquiring the 5% in London, Tun and I were here. On Sept 7, Tun flew to Singapore to secure a block held by OCBC," Khalid says.

There was no tacit agreement with the Singaporeans unlike with other friendly shareholders.
"In order for Tun to broach the subject with the OCBC owners, he had to wait till 3.30pm. We timed it. By 3.45pm, he had to get their acceptance, then make the call (to Rowe & Pittman). By 3.45, we had to tell the brokers that these are the people, these are the prices, so execute. So, Tun had a late lunch!"


Meanwhile, Khalid stayed behind in Kuala Lumpur to secure the stakes from other identified "friendly" shareholders. "I got confirmation from Bank Simpanan Nasional, Genting group… And also I had to get confirmation from Kuwait."
.
.
.
Kuwait came in readily, so did the other Malaysian parties. But there was a hiccup.
"I was stationed at the MIDF building. Bank Simpanan was at Jalan Ampang. They were supposed to bring the acceptance (notice) to me at MIDF but… you know what happened? There was a traffic jam!"

Khalid needed the acceptance from Bank Simpanan by 3pm but could not leave MIDF because he was needed by the phone. "You know what Tun did? He told Aziz Taha (then governor of BNM), you get out of Bank Negara and you get it and go to Khalid! And Aziz Taha did!"
Once the acceptance was in, Khalid had about 30% acceptance in his hand.
.
.
.
Meanwhile, Rothschild had secured the support of other British shareholders.
"Then we said, GO! The market came in and we announced that we had 45%. And we said, we are proceeding."

Tun Ismail was unable to secure OCBC's support.
"Tun called me and asked, 'Khalid, how have you done?'. I said, 'I have already executed. There is no turning back'."


Photobucket


By the end of the trading day, PNB had secured 47% of Guthrie. In less than a week, they had 51%, and within three months had taken over the whole company.

Once Guthrie was brought back, the other foreign-owned plantations fell in line. Harrisons & Crossfields negotiated to sell the Malaysian assets to PNB two years after the raid on Guthrie and Golden Hope Plantations Bhd was born (see next story).

For Khalid however, there was another coup waiting. "When we got Guthrie back, we did the housekeeping and sold the British business back. And we got more than what we invested. This was two years later. So, we literally got Guthrie for FREE."
.
.
.
p/s: "The Dawn Raid story as Khalid told The Edge"

ALLIFF@breakfast

~ 0 cerita

The Great Dawn Raid Sept [1981]

Photobucket

"cerita ini merupakan kisah benar yang elle nak kongsi dengan pembaca-pembaca blog elle sekalian!!! ia berlaku pada September 1981 dan dipanggil oleh orang2 serata dunia sebagai The Great Dawn Raid atau Projek Serbuan Subuh..."

.
.
.
cerita ini membuktikan kepandaian orang Malaysia serta orang Melayu dalam mendapatkan tanah mereka semula dari BEKAS PENJAJAH (Britain)...
.
.
.
Projek ‘ serbuanwaktu subuh ’ yang merintis kejayaan Malaysia membawa balik syarikat perladangan negara Kumpulan Guthrie Bhd. (Guthrie) dari London
merupakan projek kerajaan yang dimulakan sejak pemerintahan Tun Abdul Razak lagi.

Ketua Eksekutif dan Pengurus Besar Permodalan Nasional Berhad (PNB) yang pertama, Tan Sri Mohd. Desa Pachi berkata,
usaha membawa balik Guthrie,
yang sebelum itu dikenali sebagai Guthrie Corporation PLC
diserahkan kepada PNB iaitu sebuah institusi pelaburan bumiputera yang baru ditubuhkan.
.
.
.
Menurutnya, ia merupakan sebahagian daripada usaha kerajaan di bawah kepimpinan Allahyarham Tun Abdul Razak
untuk membawa kembali semua syarikat Malaysia yang disenaraikan di
Bursa Saham London termasuk Guthrie.

Sambil mengimbas sejarah kejayaan negara membawa balik syarikat perladangan terkemuka di dunia itu,
beliau berkata, percubaan kali pertama membawa balik Guthrie
gagal kerana masalah teknikal dan harga saham Guthrie pada masa itu terlalu mahal.

“Bagaimanapun,usaha kedua setahun selepas itu yang dirangka dengan lebih sistematik telah membuahkan hasil yang membanggakan
apabila kerajaan berjaya membawa kembali Guthrie
di bawah kawalan rakyat Malaysia.
“Melalui usaha yang dirancang rapi selama setahun selepas percubaan pertama gagal,
PNB berjaya menguasai Guthrie Coproration PLC pada 8 September 1981 menerusi projek yang kemudiannya dikenali sebagai dawn raid atau serangan menjelang subuh,’’ katanya kepada Mingguan Malaysia di sini hari ini.
.
.
.
Photobucket

Mohd.Desa mengulas dakwaan bekas Ketua Eksekutif PNB

Tan Sri Khalid Ibrahim bahawa beliau adalah
orang yang bertanggungjawab mengusahakan
proses membawa kembali Guthrie.

Khalid yang menjadi calon Parti Keadilan Rakyat (PKR) pada pilihanraya kecil Dewan Undangan Negeri kawasan Ijok
pada 28 April ini merupakan Ketua Eksekutif PNB yang kedua.

Mohd. Desa berkata, PNB terlibat secara langsung merangka strategi untuk membawa balik Guthrie pada masa itu.
Menurut Mohd.Desa,selepas setahun beliau dilantik oleh kerajaan
sebagai Ketua Eksekutif dan Pengurus Besar pertama PNB pada 1979,
beliau maklum mengenai ura-ura membawa balik Guthrie.

Mengulas lebih lanjut mengenai serbuan waktu subuh atau ‘dawn raid’ itu,
beliau berkata,sebelum itu secara kebetulan kerajaan telah pun menguasai sebahagian Sime Darby.
Katanya,atas arahan kerajaan,
Sime Darby kemudian melantik Rotchild Merchant Bank
untuk menjadi penasihat kepada PNB dan Sime Darby
dalam usaha mengambil alih Guthrie.
.
.
.
“Malangnya, percubaan pertama itu gagal kerana harga saham Guthrie pada masa itu terlalu mahal,” katanya.
Mohd.Desa berkata, usaha itu kemudian terhenti seketika kerana mengikut
undang-undang pelaburan di Britain,
usaha seumpama itu hanya boleh dimulakan semula setahun selepas itu.

Berikutan itu, Gabenor BankNegara Malaysia (BNM) kedua,
Tun Ismail Mohamed Ali dan Rotchild merangka strategi
dengan mengkaji undang-undang berkaitan pelaburan diBritain.
Katanya, setahun selepas itu, setelah merancang dengan teliti, negara akhirnya bersedia untuk meneruskan projek tersebut.


“Saya masih ingat lagi apabila Tun Ismail memanggil saya dipejabatnya
memaklumkan bahawa seorang pegawai Rotchild,
Jock Armitage akan datang ke Kuala Lumpur dari London
untuk menemui saya menerangkan tentang projek dawn raid.
“Saya sempat bertanyakan kepada Tun Ismail apakah itu dawn raid?,
tetapi tidak dijawab oleh Tun Ismail selain menyatakan bahawa
Armitage akan menjelaskan kepada saya kelak dalam pertemuan itu nanti,” katanya.
.
.
.
Photobucket
Margaret Thatcher Perdana Menteri Britain ketika itu yang agak PANAS dengan perbuatan Malaysia...

Mohd. Desa berkata, setelah mendapat maklumat lanjut mengenai projekdawn raid,

dan menerima arahan Tun Ismail supaya PNB meneruskan usahaitu,
beliau telah mengarahkan Khalid yang pada masa
itu pengurus pelaburan PNB untuk memantau usaha membawa balik
Guthrie dan bekerjasama dengan pemegang-pemegang saham
serta mengatasi masalah yang mungkin boleh menghalang usaha tersebut.

Hasil perancangan yang teliti dan strategi yang betul,
PNB akhirnya berjaya menguasai GuthrieCorporation PLC daripada
Bursa Saham London pada 8 September, 1981,

Katanya, kejayaan itu merupakan kenangan yang sangat manis bagi PNB dan rakyat Malaysia.
.
.
.
NANTIKAN VERSI ENGLISH!!! dan kejadian selepas The Great Dawn Raid...

p/s: Malaysia is the world's 10th most competitive nation... huh!!! AWESOME...

ALLIFF@brunch again...

~ Thursday, May 20, 2010 0 cerita

Masa Itu Silver...

Photobucket

hah??? apa yang elle merepek ni kan??? hahahhahaha... tapi tajuk itu bagi elle buat masa ni memanglah sangat benar dan tepat!!! bukan apa, sekarangkan elle cuti semester...
.
.
.
"IMBAS: dulu masa elle kat U... bukan main doakan masa stop nak siapkan assignment, meeting, event, flyers, poster, proposal, presentation, homework, study, watching movie(bukan elle tak tengok!!! tapi elle laju2 kan part cakap...) hahahahahha... elle dah macam kerja pejabat pula buat itu buat ini... tapi bagi elle semua tu sangatlah seronok lebih2 lagi orang hargai kerja kita!!!"

.
.
.
Photobucket

malangnya, bila cuti semester ni sangatlah masa itu tidak berharga... bukan apa, nak siapkan flyers dan poster adobe CS3 elle problem!!! nak buat montaj bagi Extraordinary General Meeting(EGM) tak ada idea dan juga perlukan adobe bagi editing nak buang jerawat!!! hahahahahaha...
.
.
.
apa pun, doakan event elle dan elle berjaya semester hadapan!!! KAMI dah ada pengalaman, jadi harap2 nak melangsungkan event kali ini tak ada masalah lagi....
.
.
.
p/s: semester hadapan ada 4 event!!! 3 event besar...

ALLIFF@nak pergi cari kerja...

~ Wednesday, May 19, 2010 0 cerita

Review: KCB & KCB 2...

Photobucket

hahahahhaha... siapa2 yang baca blog elle kali ini mesti merasakan yang elle nie sangat-sangatlah KUNO... bukan apa!!! elle nak buat review tentang cerita yang Hit pada tahun 2009(sekarang dah 2010...)
.
.
.
mesti korang tertanya2 apa bendanya KCB & KCB 2??? hahaaaahah... ia merupakan akronim bagi Ketika Cinta Bertasbih & Ketika Cinta Bertasbih 2... elle bukanlah sehebat mana untuk mencaras movie2 yang berada di dunia ni...
.
.
.
Photobucket

elle rasa ramai yang belum tonton KCB & KCB 2!!! sedangkan elle yang uptodate ni pun baru tengok(bukan tak ada... dalam laptop tu dah bersarang!!! tapi tak ada time nak tengok)... elle tengok cerita ni pada pukul 1.00 am sampai 6.00am!!! direct khatamkan... hahahhaaha!!!
.
.
.
"REVIEW: bagi elle KCB jalan ceritanya sangat unik dan menarik!!! memang kalau nak dibandingkan dengan cerita cinta diMalaysia cerita ini jauh lebih berkualiti dan sampai bagi pandangan elle!!! manakala KCB 2 agak hambar dan banyak liku... pening!!! cerita ini dah jadi macam BAWANG MERAH BAWANG PUTIH(indo version...)..."

.
.
.
Photobucket

jadi bagi sesiapa belum tengok!!! pergilah tengok... BEST yang 1st punya...
.
.
.
p/s: elle study tu yang asyik terlupa je nak tengok!!! cerita tu dah larr 2 jam... btw sesiapa yang nak membuat sistem barter jom kita tukar2 movie... elle ada 179 movie!!! UNFILTER... heeheheheh!!!

ALLIFF@baru habis tengok Chowder Chn616

~ Tuesday, May 18, 2010 0 cerita

Caraku dan Caramu!!!

Photobucket

post kali ini dibawakan oleh Ubat Selesema cap cucu dan nenek!!! adoyai... macam nak selesema tapi semangat juang elle sebagai blogger yang meng'POST' bukan2 tetap ada... hahhahaha...
.
.
.
ini bukanlah cerita mengenai masak memasak!!! ini cuma PANDANGAN elle semata-mata... elle lihat semakin hari semakin ramai blogger yang terberanak dibumi Malaysia tercinta ini!!! namun, apa yang membuatkan elle terdetik ingin membuat Post kali ini kerana ramai blogger2 lain semakin kuat mengkritik blog-blog yang bagi elle seronok juga tapi bagi mereka mungkin ringkas, ayat berterabur, carut-carutan dan sebagainya!!!
.
.
.
apa yang elle ingin katakan... sebagai contoh elle membuat akaun blog ini bukan untuk membuat wang(bagi sesiapa yang niatnya ingin membuat wang tak salah!!!)... dan bagi sesiapa yang postnya hanya lima baris(tak salah!!!)... dan yang ini paling elle suka BAGI SESIAPA YANG MEMBUAT BLOG UNTUK MELUAHKAN PERASAAN DAN ALAM SEKELILINGNYA(tak salah sebab elle punya blog macam2!!!)...
.
.
.
"jadi apa yang elle cuba sampaikan!!! walaupun followers sudah beribu ataupun comment yang ditinggalkan beratus janganlah kuat mencaras blog orang lain!!! elle bagi pihak kawan2 elle juga... kami masih baru!!! elle juga masih belajar... tetapi elle lagi suka orang baca blog elle bagaimana cara mereka mendengar elle berkata-kata... bukan skrip!!!"

Photobucket
.
.
.
jadi, JADILAH DIRI SENDIRI, BLOG SENDIRI!!!
.
.
.
p/s: suka baca blog Syahnas80(sila klik disini untuk TATAPAN)!!! "Akak punya blog saya suka sebab cara penulisan akak yang memang akak tulis dengan perasaan!!! kadang2 saya rasa macam nak tergelak jew... jangan ambil hati!!! tapi serius blog akak antara fav saya"

ALLIFF@baru bangun tidur...

~ Monday, May 17, 2010 1 cerita

Aiyooo...

sangatlah membosankan... jadi korang bosan korang suka buat apa???
.
.
.
jom, kita buat muka2 pelik!!! hahahhaha

Photobucket

Photobucket
.
.
.
p/s: arghhhh!!!

ALLIFF@nak sarapan!!! LAPAR...

~ Sunday, May 16, 2010 0 cerita

Bila Kau Akan Jadi Milikku???

aduhai, ada satu hari tangan elle gatal2 "search" sana sini!!! akhirnya terjumpa larr si dia yang cantik!!! bak kata orang2 muda, FLAWLESS... hahahaha!!!
.
.
.
dia punya texture begitu anggun!!! warna dia menawan... elle tak tahu larr kalau ini citarasa anda atau tidak!!! tapi sememangnya inilah pilihan elle... kalau dibawa berjalan bersama2!!! huissshhhh mata mesti tak boleh lari...
.
.
.
korang tengok sahajalah keanggunan dia!!!

Photobucket

Photobucket

Photobucket
.
.
.
cantikkan??? elle memang suka warna BERANI... heheheheh!!!
.
.
.
p/s: PINK menandakan anda berani!!! bagi lelaki larr...

ALLIFF@hmmmm... tunggu larr!!!

~ 0 cerita

Mereka Sambut Hari INI...

elle tahu agak lewatlah bagi elle untuk mengucapkan "Selamat Hari Guru" pada semua guru di seluruh Malaysia... tapi tidak di SMK Seksyen 4 Kota Damansara!!! hehehehehe... kenapa??? sebab mereka sambut hari guru pada hari ini...
.
.
.
post kali ini elle tak mahu merepek panjang lebar cuma!!! elle nak sampaikan beberapa perkara... iaitu, elle sangat berterima kasih pada guru/cikgu/puan/cik/miss!!! segala nama yang dipanggil kat sekolah itu kerana mendidik elle!!! bukan sekolah itu saja... tapi sekolah sebelum-sebelumnya...
.
.
.
tanpa mereka!!! elle tak akan berada di UiTM pada hari ini... JASAMU DIKENANG...
.
.
.
antara orang2 yang menabur bakti tanpa mengerti erti penat lelah!!! ELLE sayang mereka...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

dan ramai lagi!!! cuma gambar tak ada...
.
.
.
ini pula gambar elle masa zaman sekolah menengah!!! ZAMAN kegemilangan Kesultanan ALLIFF... heheeheheh!!!!

Photobucket

dah tengok gambar mulut jaga sikit yerr!!! hahahahahha...
.
.
.
p/s : rentetan pendidikan elle, tadika Harmoni, Sekolah Kebangsaan Laki-Laki Bukit Bintang (2), Sekolah Menengah Kebangsaan Seksyen 4 Kota Damansara, dan terkini UiTM Johor Kampus Segamat...

ALLIFF@ilmu itu EMAS... bukan silver

~ 0 cerita

Sakit???

woooo, tajuk kali ni bukan main2 yerr... lagi pun korang jangalah salah sangka!!! elle, alhamdulillah sihat dari penyakit yang melarat... cuma, penyakit elle ni memang kalau korang kena + korang student memanglah ujian yang mencabar MINDA(tak tahu apa kaitannya... hahahaha!!!)
.
.
.
elle ada penyakit resdung/allergi!!! tak tahu larr mana yang betul... kalau resdung??? hmmmm dia punya tanda ada... allergi pun ada!!! ahahahhaahha...
.
.
.
jadi!!! elle pun berkesempatan balik pada hari khamis dari UiTM ke Kota Damansara untuk membuat rawatan... waktu itu, bukannya cuti... nasib baik elle tak ada kelas hari Jumaat...
.
.
.
terlupa ambil gambar!!! tapi ada gambar yang elle sempat ambil selepas rawatan...

Photobucket

Photobucket
.
.
.
korang mesti tak tahukan apa rawatan yang elle buat??? elle buat Bekam Lintah!!!
.
.
.
p/s: elle geli juga... tapi lama2 biasa je!!!

ALLIFF@nak sarapan...

~ 0 cerita

Kenangan Masa PART ONE!!!

tajuk... bagai nak rak!!! hehehehe... bukan apa, cuma elle terjumpa gambar ni dalam blog seseorang!!! dan elle rasa mesti ada muka2 yang terlepas di dalam gambar ni...
.
.
.
JADI HAYATILAH!!! mana gambar korang agaknya??? kalau korang batch Julai-November 2009 larr...
.
.
.
Photobucket

kalau tak silap elle!!! gambar ni diambil masa BTN(Biro Tatanegara kot)...
.
.
.
Photobucket

haaaa!!! yang ni elle tak boleh lupa... buat pertama kali kami bersemuka dengan Pengarah UiTM Johor... waktu ni semangat menyanyikan lagu UiTM DiHatiku... hahahhahaha!!! "pandai cari mana elle"

~ 0 cerita

Madah Dunia...

Photobucket


agak dah beberapa hari elle tak update blog ni!!! Bukan apa, Cuma elle rasa macam tak ada idea nak tulis apa… huhuhuhuhu!!! Semenjak dua menjak ni elle rasa macam bukanlah tak bersyukur dengan kehidupan tapi entahlah, sebab diri elle pown tak tahu apa yang elle betul2 nak sekarang ni!!!

.

.

.

Elle, rasa macam kadang kala kehidupan perlu diteruskan mengikut apa yang dah tertulis… tapi kadang kala juga elle rasa macam elle kena pesongkan kehidupan ini…

.

.

.

Orang selalu melihat elle seorang yang sangat lah happy-go-lucky!!! Tapi dalam hati??? Ada hmmmmm… am I feel so empty??? Am I feel so lonely??? Neither…

.

.

.

Elle rasa elle sangat berpegang pada prinsip biar luar rupa kita Nampak indah walaupun dalam hati kita ada gelora atau angin kencang yang tak keruan… jadi, itulah sebabnya bila orang tengok elle gelak sakan tak semestinya elle SERONOK!!! Tak bermaksud elle bercerita tentang kegembiraan bermakna elle jauh dari bisikan kepiluan...

.

.

.

Elle tau sapa yang kenal elle dan baca post elle kali ini mesti merasakan yang elle menggelabah!!! Elle tak kisah… tapi apa yang elle nak katakan post kali ini memang datang dari lubuk hati bukan lubok cina….

.

.

.

p/s: penyakit empty ni dating balik!!! Last masa kat UiTM…

ALLIFF@pagi yang membosankan…


~ Saturday, May 15, 2010 0 cerita

Paluan Ombak...

Photobucket


Perubahan??? Kesungguhan???

.

.

.

Nak seribu daya tak nak seribu dalih!!! Tapi bagaimana jika kita berikan seribu satu daya tetapi usahanya mati begitu sahaja dihujung fajar menyinsing

.

.

.

Ciptaan terhebat Maha Esa, lagu paluan yang membuatkan hati yang resah menjadi tenang seraya kedamaian datang beransur-ansur… Duhai ombak, ketenangan dan kebebasan mu dicemburui aku!!!

.

.

.

p/s: ombak merupakan bunyi paling indah yang diciptakan oleh Allah

ALLIFF@i do LOVE nature…


~ 0 cerita

Followers

About Me

My photo
Kota Damansara & Segamat, Selangor, Malaysia
Hai, saya Mohamad Alliff Bin Zainurin (rememba double L double F!!!)... sangat-sangat CAMERA-maniac!!! gila n sangat-sangat DISUKAI ramai... hehehehe!!! btw gonna mish all my frenz!!!