Sisa-Sisa Coretan Elle

itulah CITARASA saya!!!

hari ni nak bercerita mengenai Citarasa unggul L yg x pernah dikongsi bersama!!! kira mcm post kali nie EKSLUSIVE larr konon2 nyerr... hahaha...
.
.
.
pembuka kata:- citarasa seseorang menunjukkan mcm mn perwatakan seseorang manusia itu, sama ada elegant, poyo, cool or simple!!! n nak mengenali seseorang dgn lebih baik anda perlulah tahu citarasa sahabat anda...
.
.
.
-KERETA
*byk laki2 sk kat kete jenis sport n WAY SO COOL!!! but not me... kete mcm 2 jrg n myb x pernah terlintas utk dimiliki... tp saya lebih sukakan kereta yg menunjukkan kemewahan dan DARJAT seseorang(i'm materialistik!!!)... dan kereta FAV dr dl smpi kini yg adalah Rolls Royce xpecially model Phantom Coupe(Drophead pown ok...)!!! btw sori keng kawan... model nie mmg ssh nak didapati di Malaysia!!!

rolls royce phantom Pictures, Images and Photos
.
.
.
-MAKANAN
*makanan yg plg saya suka sgt lah simple!!! apew yg dimaksudkan bg saya makanan kegemaran ialah "waktu anda DIET pown anda x sanggup nak tinggalkan makanan nie!!! at least secubit klu dah NAZAK sgt an???"... FRENCH FRIES!!! arghhhh, mmg terbaik dibumi dan x sehat... lebih2 lagi bl cicah(dunk) dengan SOS CILI LIFE!!! hahahaha...

fries Pictures, Images and Photos
.
.
.
p/s: x boleh byk2 nnt len pulak jd... THAT's all folk(s)

ALLIFF@me love FOOD!!!

~ Friday, February 26, 2010 0 cerita

Lipas OH Lipas???

Color Splash Pictures, Images and Photos
.
.
.
mengapa semua ini terjadi pada hidupku??? apakah dosa yg telah ku lakukan???(bajet mcm suci an!!!)... hahaha...
.
.
.
malam td bilik aq penuh ngn senior yg sibuk study coz nak exam sok(SABTU)!!! so, adew larr wan, fizi, getah, me, adzim, n faka!!! nak dijadikan cerita(based on true story...) msg2 tgh sibuk ngn keje yg dorg hadap!!! muncullah kak "kok rock"(lipas) bersiar2 di malam hari mencari rezeki utk anak bini...
.
.
.
x macam melompat lak aq an bl dier dtg??? huhuhu... agak mmg x bole pakai msg2 boleh larr sorg lompat atas meja(eh, itu aq!!!), bkk pintu, angkat kaki nek kerusi n etc...
.
.
.
Photobucket

akhirnya dtglah hero kami FIZI membunuh lipas 2 dgn rakus SKALI!!! "LAYAK UTK KAU LIPAS..." kata L pada kak "kok rock" itu....
.
.
.
p/s: sape kate sm laki nie brani??? LIPEH pown takut...

ALLIFF@saya lg takut kat abg SPENDErrr(spider)...

~ 0 cerita

Tragedi MALAM bersama SENIOR...

Lost Pictures, Images and Photos
.
.
.
ini kisah mengenai SENIOR ku yg kehilangan barang!!! kejadian nie terjadi pada pukul 10 lebih... agak menyedihkan arr bg aq as room mate... menggagau kt org cari bnd 2!!! agk risau... tp malas nak pikir!!! kt org lek... then cr balik... SAMPAI SEKARANG x jmp lg bnd 2!!! huhuhuhu...
.
.
.


yg x tahan dan terok nyer!!! waktu tu dier tgh pegang barang 2... pas2 dier tgk cermin kat sisi katil!!! dier ltk larr brg 2 kat tepi 2... x sampai beberapa minit!!! bnd 2 hilang... x macam pelik lak kan??? nak kate toyol??? everyweek aq bkk yasin... nak kate ajid??? dier SR!!! (asal msk ajid nie???)... nak kate adew kat bilik??? dah puas kt org geledah!!!
.
.
.
akhirnya, kt org give up n stop search THAT thing... btw lp nak mention yg brg 2 sebatang "PENSEL MEKANIKAL" milik senior ku since part 1~~~
.
.
.
p/s: setia kot pada yg satu!!!

ALLIFF@masih sakit my BACKBONE!!!

~ 0 cerita

Jatuhnya Seorang Manusia bernama "L"...

Fall Pictures, Images and Photos
.
.
.
hahaha... agak kelakar bnd nie tp hampir2 meragut nyawa aq!!! bnd nie terjadi ms otw nak balik rumah(bilik...) kat TAMING SARI!!!
.
.
.
agak kuat bunyi nya "GEDEBUK"... kawan aq yg 5meter pown boleh dgr!!! nasib bek aq masih hidop coz lepas terjatuh secara terlentang agak sakit arr... aq x boleh bernafas kot!!! RS MACAM dah arwah...
.
.
.
pain Pictures, Images and Photos

bout 20-30 saat!!! aq x boleh BREATH even once... mmg seksa!!! mcm mn lah klu ajal aq nnt!!! tp bout 5minit kemudian aq dah ok... cm skunk sakit sikit arr...
.
.
.
p/s: tulang blakang jgn men2 ooo!!! BAHAYA kot...

ALLIFF@nak g jumpa doktor!!!

~ 2 cerita

kejadian TEH HIJAU...

Tea Leaf Image Pictures, Images and Photos
.
.
.
bagi saya teh hijau nie mmg bagus utk kesihatan!!! so sesiapa yg suka mkn bkn2 tu, at least once a week minum larr teh hijau!!! KASI CUCI PERUT...
.
.
.
tapi, di sebalik kehebatan teh hijau nie... adew gak kelemahan nya!!! namun, kelemahannya bkn lah terletak pada air tu!!! tp lepas korang minum air tu... antara bnd yg bakal or boleh berlaku:-

a) sakit perot yg melampau...
b) (AGAK SELEKEH CKIT!!!) rs cirit-birit tp x dew pape yg cm air sahaja... ahahaha!!!
c) berlarutan plg lama 3 hari
.
.
.
stomachache Pictures, Images and Photos
so, minumlah ketika hujung minggu waktu anda x nak keluar ke mana2... btw TEH HIJAU mmg bagus bg kesihatan manusia sejagat!!! ngee~~~
.
.
.
p/s: based from my EXPERIENCE... haahaha!!! kejam kan...

ALLIFF@suka teh... relax and calming!!!

~ 0 cerita

BOLEHKAH LELAKI BERJAYA TANPA WANITA???

scene Pictures, Images and Photos
.
.
.
hari nie just nak citer pasal klas debat td... mmg best!!! kt wat praktikal bout debat n tajuk dier mmg quite HOT it's about "BOLEHKAH LELAKI BERJAYA TANPA WANITA???"
.
.
.
hahaha... ml2 dpt as Kerajaan(penyokong)!!! tp after kt org woooooooooooooo rmi2!!! fasilitator wat udian kertas... so dpt jugak as Kerajaan!!! ngee~~~ mcm2 kan???
.
.
.
Debate Pictures, Images and Photos
btw x dew sape mng!!! so, kt org pown berjuang jew larr habis2an... tar tar!!!
.
.
.
p/s: saya rs boleh!!! sbb kt manusia boleh hidup BERDIKARI

ALLIFF@me love DEBAT...

~ Thursday, February 25, 2010 0 cerita

Aq Hidup Cuma 1 hari sahaja....

kubur Pictures, Images and Photos
.
.
.
Adakah mampu aku melihat dunia nie dgn lebih lama??? adakah aq dapat merasai kebebasan sebagai seorang remaja???
.
.
.
Mampukah aq meneruskan kehidupan jika diberikan peluang??? Andai kata nyawa ku dihujung tanduk!!!
.
.
.
MOHON MAAF dipinta agar dapat aq mencium bau syurga yg sentiasa menjadi impian seseorang yg bergelar MANUSIA...
.
.
.
khas buat bayi2 yg dibuang dan diKERJAKAN oleh MAK BAPAK dorg yg X GUNA... SIALAN!!! doakan mereka supaya sedar akan perbuatan keji dan hina itu... agar dapat si anak mendengar TANGISAN si ibu di syurga yg telah dijanjikan kepada mereka...
.
.
.
baby Pictures, Images and Photos

AMIN...AMIN...YA RABBAL ALAMIN!!!
.
.
.
AL-FATIHAH!!!
.
.
.
p/s: sedar hidup ini bkn milik kita sahaja!!!

ALLIFF@pissed off...

~ 0 cerita

'My Name Is Khan' Martabat Islam...

Photobucket
lakonan Shah Rukh Khan & Kajol(selepas KKHH...)
.
.
.
hakcipta mStar Online... garapan/ulasan ZIEMAN!!!
.
.
.

PENANTIAN untuk menonton filem My Name Is Khan (MNIK) adalah sesuatu yang sukar difahami jika anda bukan peminat 'King Khan' atau Datuk Shah Rukh Khan.

Menonton dan menghayati setiap dialog yang diucapkan oleh Shah Rukh dalam filem MNIK, yang mengangkat martabat orang Islam di seluruh dunia ini, ibarat satu 'tanggung jawab' .

Atas beberapa sebab, filem ini tidak boleh dilihat dari perspektif filem Bollywood kerana penghasilan dan cara garapan filem ini jauh berbeza dari semua filem Hindustan yang pernah ditonton.

Tidak ada lagu merdu yang berjela-jela atau persalinan pakaian hingga durasi lima minit, tidak ada kesedihan yang klise seperti yang selalu ada dalam filem Bollywood dan tiada tarian. Anda mungkin kecewa tapi bagi peminat Shah Rukh, apa saja yang dihidangkan oleh bintang ternama ini adalah satu cenderahati.

Bagi mereka yang berharap menyaksikan sebuah lagi filem Hindustan pasti akan sedikit kecewa kerana pengarah Karan Johar berjaya lari dari expectation peminat filem Hindi.

Tapi durasi filem MNIK sama seperti semua filem Hindustan yang pernah anda tonton iaitu hampir 3 jam. Filem ini hidup dari awal hingga akhir kerana babak-babak realistik yang cuba dipaparkan dari kaca mata seorang pengarah bukan beragama Islam, Karan Johar.

Karan sejujurnya cuba bercerita tentang dilema seorang Islam bernama Rizvan Khan, yang mempunyai penyakit Aspergers sindrom (sejenis penyakit Autistik) yang dicurigai oleh bangsa Amerika. Rizvan dicop sebagai pengganas hanya kerana dia orang Islam dan peristiwa ini berlaku selepas kejadian hitam 9/11.

Disebabkan penyakitnya, Rizvan mempunyai masalah sosial dan tidak mampu berinteraksi secara normal.

Ibu Rizvan selalu menekankan bahawa tidak ada orang Islam baik dan orang Islam jahat, tidak ada orang Kristian baik dan orang Kristian jahat dan tidak ada orang Hindu baik dan orang Hindu jahat.

Kebaikan dan kejahatan ada pada manusia, tetapi itu tidak ada kaitannya dengan agama yang dianuti. Didikan ibu terpahat erat dalam benak Khan hingga Rizvan merasa didikan ibunya benar tetapi realiti yang dihadapinya sangat jauh berbeza.

Setelah ibunya meninggal, Rizvan terpaksa tinggal dengan adik lelakinya (lakonan Shergill) di Amerika. Di sinilah dia berjumpa dan jatuh hati dengan pedandan rambut bernama Mandira (Kajol), seorang ibu tunggal yang baik hati, bebas laku dan tinggal bersama anaknya, Sam, 6.

Cerita cinta Rizvan-Mandira agak luar biasa kerana latar belakang kedua mereka yang berlainan agama dan gaya hidup.Perkahwinan mereka yang mulanya mendapat tentangan adiknya, berakhir dengan baik. Namun kisah cinta mereka yang baru bermula 'terputus' apabila peristiwa September 11 di New York City menjadi penyebab beberapa insiden.

Sam dibelasah teruk hingga mati di sekolahnya kerana namanya ditukar ke 'Khan' sempena nama ayah tirinya, Rizvan Khan. Disebabkan insiden tragis ini, Mandira menolak Rizvan dan menghalaunya.

Segalanya berubah, kedua-duanya terpisah dan cerita cinta mereka bergilir mengharu birukan emosi penonton.

Hanya satu saja syarat diberikan untuk Rizvan kembali ke pangkuan Mandira. Dia harus berjumpa dengan Presiden Amerika dan memberitahunya, My Name Is Khan...And I Am Not A Terrorist.

Bagi Mandira, selagi namanya Khan, dia akan tetap dianggap sebagai pengganas. Dan di sinilah babak pertama filem ini bermula, di mana Rizvan 'Shah Rukh' Khan mengenggam tiga biji batu hitam sambil mulutnya berzikir 'Qul Huwallahu Ahad' sehingga menimbulkan curiga mata-mata yang memandang.....

Perlakuan 'rasial' yang dialami Rizvan ada kalanya menyentuh perasaan, ada ketika membuat kita terfikir bagaimana buruk sangka dapat membuat manusia berubah dari baik ke sifat haiwan.

My name is Khan mendapat bantahan parti Hindu, Shiv Sena, di tanah airnya sendiri hanya kerana satu kenyataan Shah Rukh yang membela pemain kriket Pakistan agar diserapkan ke India Premier League (IPL).

Kemarahan Shiv Sena tercetus kerana hubungan India-Pakistan yang hingga sekarang masih dilanda perang dingin. Akibat kenyataan Shah Rukh, Shiv Sena berusaha melarang filem My Name is Khan ditayang di India.

Kini, filem ini semakin dingin sambutannya di Mumbai, berbeza sekali dengan respon di Amerika dan Eropah.

Sejauh mana, bangsa Amerika menerima filem ini masih terlalu awal untuk dibuat rumusan.

Sembilan tahun setelah tragedi peristiwa 9/11, paranoia atau sikap perkauman terhadap umat Islam yang ditindas akhirnya berjaya digambarkan secara menarik sekali melalui sebuah layar filem Bollwyood.

MNIK berjaya menyingkap sikap rasis Amerika terhadap Islam. Lebih tepat, buruk sangka keterlaluan terhadap apa saja yang berbau Islam.

Diskriminasi barat terhadap Islam seperti yang ditunjukkan di dalam MNIK adalah satu fakta yang pernah terjadi terhadap Shah Rukh sendiri.

Filem itu berkisar tentang hubungan Rizvan dan Mandira, antara seorang individu bernama Rizvan dan pengaruhnya di sebuah negara barat hingga menimbulkan kebangkitan semangat solidariti sesama orang Islam lantas menutup terus mulut bangsa barat tentang Islam.

Terdapat tiga isu penting yang dikupas dalam filem ini: Islam, Cinta Seorang Autistik dan Pengorbanan.

MNIK berbicara tentang Islam dan bagaiman pandangan dunia terhadap Islam.

Agama bukanlah kriteria untuk menentukan orang itu baik atau jahat - itu adalah satu kenyataan yang diulang-ulang tanpa disedari sepanjang filem ini.

Selesai menonton filem ini, ada satu perkara yang anda akan ingat sampai bila-bila. Mungkin Shakespeare pernah berkata...What's In A Name? (Apa Ada Pada Nama?). Bagi mereka yang beragama Islam, jawapannya terdapat dalam filem ini. Akhir kata, 'Nama saya BUKAN Khan, dan saya bukan pengganas!'

.

.

p/s: cerita yg bagus!!! ptt tgk...


ALLIFF@tringin nak tgk!!!


~ Saturday, February 20, 2010 0 cerita

Prof. Kamil

London Embankment At Night Pictures, Images and Photos
.
.
.
"Cuma saya fikir, Allah menguji kita kerana Dia tahu yang kita mampu bertahan dan boleh menghadapinya. Dalam kebanyakan kes, kesabaran dan penyerahan diri kepada Dia yang Maha Berkuasa mampu menghilangkan segala keresahan, gundah-gulana dan kerisauan."
.
.
.
p/s: ntah nape bl bc rs terharu lak!!!

ALLIFF@nape larr prof x dikekalkan as pengarah???

~ Thursday, February 18, 2010 1 cerita

Blog KU Telah Menjelajah

back flip Pictures, Images and Photos
.
.
.
blog ku sudah menjelajah ke serata dunia(x semua)!!! nie mst byk kes terbukak secara x sengaja... hehehehe
.
.
.
THANX 2 viewers!!! wah post ala mat sal yg ceplus... hehehe!!!
.
.
.
p/s: yg penting dah lepas

ALLIFF@manusia skarang...

~ 0 cerita

Tidak Ku Pinta!!! Tapi Ku Pohon

MAAP kerana TUT!!!
.
.
.
p/s: effects from the tragedy!!!

ALLIFF@wateva

~ 0 cerita

Tiada Guna Ku Berpatah Arah!!!

sadness Pictures, Images and Photos
.
.
.
ntah larr... aq mcm x tau nak taip apew!!! cm sedikit picisan dr aq mengenai kehidupan yg kurang signifikan... aq tau mmg salahku dan mmg tidak berniat melakukannya... cm apakan daya aq hanya seorang manusia dan insan biasa!!! mengharapkan sm jd biasa seperti sedia kala... tp apakan daya aq hanya mampu mendengar!!!
.
.
.
sekali manusia berkata2... xdew henti dan hujungnya!!! aq cm buat x tau... dan menganggap semua nie salah yg perlu ku hadapi dan tangani... mmg org kata aq golongan para dilaknat diakhirat??? benar dan aq bkn manusia yg cetek agama!!! ada yg berkata tiada ampun bagiku??? salah... ampunan dr manusia bg ku biasa2 saja... tp ampun dr Dia yg kupinta!!!
.
.
.
perubahan demi perubahan cb ku lakukan... x mengapa kalau cerita meluas smpi ke mana2!!! tp asalkan aq x mati serta hidop dgn aman sekali!!! harap aq mampu berdiri... harap aq mampu berjalan... harap aq mampu meneruskan kkehidupan!!! SALAHku... 'TANGGUNG'olehku...
.
.
.
jika org bertanya!!! aq ia kan saja... jika org menghina aq terima seadanya... jika kawan aq tiada lari kerana x dpt terima!!! aq cb redha mungkin kerana dorang pown merasakan aq nie manusia KE'LIMA'... brand berjenama pown x dapat kembalikan semua nie!!! HARI NIE baru aq nmpk dunia... HARI NIE br aq nampak manusia... YANG SEBENAR2 nya!!!
.
.
.
dorang x salah, tapi aq!!! akhir kata... cm hadapi dengan penuh SABAR dan merubah kepada kehidupan yg lebih baik...
.
.
.
p/s: i'll try ma best!!!

ALLIFF@ntah arr... huhuhuhu... KO BAJET KO HOT!!!

~ 0 cerita

Perjalanan ku ke PERKUBURAN!!!

die Pictures, Images and Photos
.
.
.
ari nie dah ar jumaat!!! esok aq dah berangkat kew segamat... ms awal2 ct aq rs mcm lm sgt cuti nie... nek nyampah lak!!! tp bl dah ujong2 nie rs kejap lak... huhuhuhu...
.
.
.
Tajuk diatas bukanlah gimmick semata2... tp betul apew??? x caye korang pergi UiTM Segamat... mmg sepanjang jalan from Bandar.... then Batu Anam... smpi simpang UiTM mmg byk kubor!!! JIRAT pown ada...
.
.
.
"Al-Fatihah bg yg dah arwah!!! semoga roh dicucuri rahmat..."
.
Kubur Pictures, Images and Photos
.
.
.
kdg2 bl lalu kubur mmg bagus!!! igtkan aq pada kematian... cm???
.
.
.
jd smpi sn jew larr!!! kang bl dah naik x tau arr bl aq akan update blog... coz pas nie mmg bz gilew!!! babai...
.
.
.
p/s: sibuk dah start!!!

ALLIFF@PBM...PBM!!!

~ 0 cerita

Sepintas Kilas??? YEKE???

Twitter link Pictures, Images and Photos
.
.
.
salam rindu kepada kawan2 ku sekalian... n the blogger... n sesape larr!!! just nak promo bout Twitter...
.
.
.
bkn apew... aq tgk tweet nie dah larr cute!!! then mudah... mcm korang nyer perasaan!!! apew korang pikir just text then dier shown kat myspace n FB(klu korang sync larr...)!!!
.
.
.
so, apew lagi??? join larr skarang... mmg besh... simple!!!
.
.
.
p/s: my tweet www.twitter.com/elle_gowjez

ALLIFF@twitter lg best dr MYSPACE>>>

~ 0 cerita

My Own Copyright!!!

heiii... kali nie aq nak post bout design yg aq reka tok skewl pny magazine!!!
.
.
.
blm antar just letak kat sn utk tatapan umum!!! biar korang judge ok kew x??? garapan serta hasilan ku ms cuti sem 2009...
.
.
.
Photobucket
yg nie dah siap sepenuhnya!!! warna tenang serta nyalaan api biru melambangkan berani...
.
.
.
Photobucket
yg nie blm siap sepenuhnya!!! garapan tulisan perlu lebih detail... SIMPLE n STYLE!!!
.
.
.
p/s: need picca editing!!! JUST ASK ME...

ALLIFF@try ma best!!!

~ 0 cerita

SORRY!!!

Color Splash Pictures, Images and Photos
.
.
.
kepada sesiapa yg melawat blog saya!!! HARAP MAAP kerana ada lopong sn lopong sini...
.
.
.
ia adalah utk memberi ruang kepada iklan2 yg bakal dipaparkan!!! TAKE TIME ckit...
.
.
.
p/s: cr duit smpingan!!!

ALLIFF@murah rezeki...

~ 0 cerita

Emmanuel Teney...

faith Pictures, Images and Photos
.
.
.
As your faith is strengthened you will find that there is no longer the need to have a sense of control, that things will flow as they will, and that you will flow with them, to your great delight and benefit.
.
.
.
p/s: may ALLAH show me the path!!!

ALLIFF@berehat...

~ 0 cerita

SUKOL... Lukos!!!

monkey Pictures, Images and Photos
"Fundamental preparation is always effective. Work on those parts of your game that are fundamentally weak.
"
.
.
.
huhuhuhu... Sukol stand 4r SUkan KOLej!!! mmg x dew mende sgt pown cm ms perasmian dier jew yg gempak!!! yg lain??? HARAM...
.
.
.
malangnya!!! pasukan Taming Sari mempersembahkan Wonder Girls kalah... huhuhuhu!!! myb dorg x seksi n KICK mcm amoi2 WG 2... yg menang 2nd place Kolej Zamrud dgn style??? ntah arr... n johan Kolej Mutiara!!! hahahaha...
.
.
.
btw x sempat nak tgkp picca coz rmi n panas n serabut!!!
.
.
.
pas abis event sempat arr dapat gambar2 manusia yg sedang MENCAPUB!!!
.
.
.
SAKSIKANLAH!!!
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
JURUKAMERA fav aq... EPY dak CS!!!
.
.
.
Photobucket
Photobucket
PASUKAN TAMING SARI!!! huhuhuh... ala2 cina... ntah arr???
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
Photobucket
.
.
.
p/s: bykkan yg mencapub!!! huhuhuu...

ALLIFF@x dew mud...

~ 0 cerita

Followers

About Me

My photo
Kota Damansara & Segamat, Selangor, Malaysia
Hai, saya Mohamad Alliff Bin Zainurin (rememba double L double F!!!)... sangat-sangat CAMERA-maniac!!! gila n sangat-sangat DISUKAI ramai... hehehehe!!! btw gonna mish all my frenz!!!