Sisa-Sisa Coretan Elle

Tips For Fake Frangrance(Minyak Wangi)!!!

~ Sunday, November 30, 2008
minyak wangi ciplak a.k.a fake slalu jd isu kat dlm Malaysia but kt kekadang x tau mn satu ori mn satu fake!!! so sini adew huraian... but first kt citer kisah fake frangrance first.... sesiapa yang beli minyak wangi palsu selalunya tergolong dengan orang yg membantu meningkatkan kadar penganguran!!! ini kerana minyak wangi palsu dijual secara sindiket a.k.a senyap2 so both atau franchies x diperlukan then pekerja pon x diperlukan!!! lebih kurang 10% perfumes and toiletries adalah fake or palsu... mengikut kajian saintis di barat frangrance fake ni blh menyebabkan penyakit kulit then boleh mengakibatkan alahan/ kegatalan/ keradangan(mcm doktor plak!!!)... so nie cr nak mengenal pasti minyak wangi palsu o not!!!

mcm mn nak tau your discount frangrance tu fake o not!!!

#baunya x sebaik bau yg original n plg penting bau dier lbh kurang mcm frangrance murah yg lain.

#alahan atau kegatalan akan timbul selepas pki frangrance tersebut!!! maybe adew yg keluar bintik2 merah...

#dlm ms singkat bau dier hilang... mcm x pki apew pown!!!

#Ia telah menjadi sangat sukar untuk seorang pembeli hanya dengan melihat pada ia, dengan pembungkusan kualiti buruk dan label-label, logo cacat atau tiada dan tersalah eja nama-nama, yang menunjukkan bahawa barangan itu tidak tulen.

#Juga berhati-hati jika terdapat floaters(benda yg terapung) di dalam botol dan minyak berlebihan.

adew byk lg but yg nie plg penting!!! wokeyh... thanx daa...


Acqua Di Gio Pictures, Images and Photos
Armani Code Pictures, Images and Photos

0 cerita:

Followers

About Me

My photo
Kota Damansara & Segamat, Selangor, Malaysia
Hai, saya Mohamad Alliff Bin Zainurin (rememba double L double F!!!)... sangat-sangat CAMERA-maniac!!! gila n sangat-sangat DISUKAI ramai... hehehehe!!! btw gonna mish all my frenz!!!